„За“ и „Против“ покупка на недвижими имоти в София от строител

недвижими имоти в софия от строителПокупката на недвижими имоти в София от строител е целесъобразна и обоснована, когато внимателно се поставят на кантар плюсовете и минусите, ползите и недостатъците при сделки „на зелено“.

Положителни страни на офертите за имот в София от строител:

1. Продажната цена, когато сградата все още е в проект, е по-евтина и може да инвестирате спестените средства в обзавеждане.

2. Предприемачите са склонни на преговори, отстъпки от крайната сума или включване на довършителни и ремонтни дейности като бонус към сделката с недвижим имот в София от строител.

3. Ако имате идеи относно вътрешното оформление на пространствата, може да вземете участие в проектирането и да направите предложения на строителя или представителя, отговорен за конструкцията на сградата.

4. В предварителен договор може да постигнете съгласуваност за разплащателната схема - на какви вноски да бъде и при какви изпълнени клаузи.

5. Кредитните институции имат благоприятни кредитни условия при сделки с имоти от строител в София. Финансиране може да получите още, когато сградата е на първоначален строителен етап.

6. Поради засиленото предлагане, фирмите се конкурират да изграждат апартаменти с висок стандарт за качество, а изискването за енергийна ефективност ще Ви спести бъдещи разходи.

7. Вие сами може да определите каква да е етажността или изложението.

8. Инвестицията в имущество винаги е ликвидна и дори при високи показатели на инфлация, имота ще запази своята стойност.

9. Едно ново жилище е съпътствано и с по-висок жизнен стандарт. Вие ще притежавате дом, с нововъведения в архитектурно отношение, конструиран според модерни технологии, което е гаранция и за по-добро качество на живот.

Негативни страни на сделките с недвижими имоти в София от строител:

1. Има риск да попаднете на некоректна фирма, която да остави проекта в незавършен вид.

2. Строителите почти винаги не успяват да спазят крайните срокове. В зависимост от целта на инвестицията, нито ще може да се нанесете на момента, нито да отдадете имота под наем с цел месечна печалба. 

3. Някои обекти, дори изградени, не получават Акт 16, поради неотговаряне на специфични изисквания.

4. Има опасност да се заблудите от голямата на пръв поглед квадратура, а да се окаже в последствие, че тя включва и идеални части.

5. Покупката, която правите е „на сляпо“. Когато са в проект нещата изглеждат по един начин, а в действителност резултата може да се окаже съвсем различен.

Подобни статии от други сайтове
05/04/2016 Спад на въведените в експлоатация недвижими имоти в София от строител, поради ограниченията за издаване на разрешителни за строеж
Експертите от Националния статистически институт отчитат спад на издадените разрешителни за строеж на жилищни сгради, което влияе негативно върху предлагането на недвижими имоти в София от строител. Столицата се нарежда на четвърто място по брой издадени разрешителни след Пловдив, Варна и Бургас.    Пр...
18/05/2017 Сделките с недвижими имоти в София от строител растат
Защо се купуват повече недвижими имоти в София от строител Рекорден брой сделки с жилища в столицата отчете статистиката за миналата година. Продажбите са нараснали с 8,6% на годишна база, а покупките с ипотека са се увеличили с 23,6%. Сериозно е и активизирането на новото строителство. В едно с това се расте и броя...
05/04/2016 Стар апартамент или нов недвижим имот в София от строител
Пред всеки клиент стои въпроса дали да инвестира в нов имот в София от строител или да предпочете старо жилище на по-евтина цена.   Предимства на новото строителство: 1. Изборът на недвижими имоти в София от строител, който е наложен и известен на пазара гарантира добро качество на строеж, въз основ...
05/04/2016 Дейностите на строителя преди продажба на недвижими имоти в София „на зелено“
Продажбата на недвижими имоти в София от строител, които все още са в проект на реализация, включва вземане на важни решения и извършване на разнообразни дейности с оглед постигане на законосъобразност чрез спазване на нормативни изисквания и стандарти за качество. Преди да излезе на пазара с оферта за имот в Со...
05/04/2016 Как ще се отрази въвеждането на нормативна база в бранша с недвижими имоти в София от строител?
Законовите проблеми при строителното предприемачество влияят негативно върху търсенето на недвижими имоти в София от строител. За да се наложи правен контрол върху дейността на строителите, трябва да се направят корекции и изменения в Закона за устройство на територията. Депутати предлагат и разработването от специа...
Подобни статии от този сайт