Недвижими имоти в Пловдив

Покупка на недвижими имоти в Пловдив

Вторият по големина български град Пловдив е еднакво предпочитан както за културен и планински туризъм, така и за работа и постоянно живеене, благодарение на няколко стратегически фактора. Градът е свързан с удобни автомагистрали - част от важни международни  транспортни коридори, и по уникален начин съчетава античната история с модерната съвременност, плодородието на просторната Тракийска равнина с алпийските пейзажи на близкия Национален парк Родопи, възможността за ваканционен отдих в престижни балнеоложки и ски курорти с отличната бизнес среда и осигурените висококачествени информационни и финансови услуги. Благодарение на тези фактори, пловдивският имотен пазар е втори по активност в страната, а сделките с недвижими имоти в Пловдив непрекъснато се увеличават, още повече, предвид умерените цени и сравнително изгодните условия за банково кредитиране.


Продажба на недвижими имоти в Пловдив

Най-търсени на пазара за имоти в Пловдив са предложенията за продажби на жилищни и търговски обекти в идеалния център, където са съсредоточени уникални паметници на културно-историческото наследство, както и в прилежащите квартали Кършияка и Кючук Париж. Интересът към продажбите на имоти в тази част на града се засилва и предвид предстоящите прояви, свързани с домакинството на Пловдив като европейска столица на културата през 2019 година. Все по-предпочитани са и луксозните къщи и вили в южната част на Пловдив с прекрасна гледка към живописните Родопи. Голям е интересът и към обявите за продажби на свободни парцели за инвестиционни цели или строителство на луксозни жилищни комплекси от затворен тип.

Недвижим имот в Пловдив от строител

През последните години в Пловдив активно се строят нови жилищни и офис сгради, а имотните сделки директно със строителните предприемачи са доста изгодни, при това не само заради спестените разходи за посредничество. Повечето строителни компании предлагат на клиентите си възможности за безлихвено кредитиране или разсрочено заплащане на имота на отделните строителни етапи. Безспорно, най-изгодна е покупката на жилище на зелено, поради значителната разлика със стойността му след въвеждане в експлоатация.


Недвижим имот в Пловдив от собственик

Офертите за имоти от вторичния пазарен сектор в Пловдив също са доста разнообразни, като покупката дирекно от собственик на вторично жилище е по-изгодна, предвид липсата на комисионни разходи. Особено предпочитани от младите семейства са жилищата в квартал „Тракия“, заради наличието на детски градини, училища, търговски центрове, кътове за отдих и удобни транспортни връзки с центъра на града.