Полезно

Почивка с деца на мореПочивка с деца на море


Във всяко семейство плановете за почивка на море обикновено започват с предварително обмисляне за избор на дестинация. Българското Черноморие предлага големи възможности за пълноценна почивка с деца на море, с което родителите са максимално улеснени. Ако търсите спокойна и приятна обстановка на база „ол инклузив“, обърнете внимание на курортите Албена, Св.св. Константин и Елена, Обзор, Равда, Созопол. В случай, че децата ви са по-големи и искате да разнообразите морската почивка с интересни екскурзии, насочете се към курортните градчета Несебър, Созопол, Златни пясъци, Варна и Бургас. При избора на дестинация е важно да отчитате възрастта на вашите деца и техните интереси.

За какво трябва да помисли всяко семейство и какво да вземе предвид, когато планира да прекара почивка на море с деца? Преди да се отправите към някой курорт, потърсете съвет от вашия педиатър, особено ако обмисляте почивка с малки деца до 2 годинки. Преди пътуването няма да е излишно, ако преминете през малък медицински преглед при вашия личен лекар, който ще идентифицира своевременно наличието на негативни промени в здравето на детето и ще ви даде съвети относно лекарствата, които трябва да вземете със себе си за всеки случай. Какво точно трябва да съдържа една аптечка, предназначена да реагирате при евентуални инциденти, ще ви разкаже вашият педиатър.

Колко време е удачно да посветите на почивка с деца на море? Аклиматизацията на децата зависи както от възрастта, така и от здравния им статус. Ако планирате почивка с деца в чужбина, то аклиматизацията отнема още повече време, съответно ще трябва да предвидите по-голям престой. В България вашите деца няма да усетят особени промени, ако изберете почивка по нашето Черноморие. Препоръчва се нейната продължителност да бъде не по-малко от 14 дни. Само в този случай детето ще получи положителни емоции от пътуването, ще успее да си отпочине и най-важното да натрупа сили и ползи за своето здраве.

Как правилно да подходим към избора на дестинация за почивка на море с деца? За своята първа почивка с малко дете изберете български курорт. Повечето ни курорти предлагат чисто и плитко море с топла вода, пясъчни плажове, приятни температури на въздуха, разнообразни условия за забавления и развлечения. В случай на непредвидени ситуации или необходимост да потърсите медицинска помощ, няма да изпитвате никакви затруднения, в сравнение с почивката в чужбина и във всеки един момент ще може да се приберете вкъщи, ако се наложи.

Не е лесно да се организира почивка на море с деца, но още по-трудно е, когато с децата планира да пътува само единият от родителите. Постарайте се по възможност да си намерите компания, например, познати майки с деца на възрастта на вашето дете. Помислете и за начина, по който ще се придвижите до крайната дестинация. Дали децата ви лесно изкарват няколко часа в автомобил, или може би е по-удачно да пътувате с влак. Добре организираната предварително почивка носи много приятни емоции! Погрижете се и за вашата!