Къщи в Банско ще повишават цените си през следващите години
 

къщи в банскоВ последно време къщи в Банско възвръщат актуалността си

Град Банско е най-предпочитания зимен ски център в Югоизточна Европа. Намира се в Югозападна България в подножието на Пирин планина и предлага отлични условия за целогодишен туризъм. Градът е особено актуален приз зимния туристически сезон, когато десетки хиляди скиори от цял свят посещават курорта за да упражняват любимия си спорт. Това разбира се влияе и на цените и търговията с къщи в Банско. Пазарът на къщи в Банско се разви през последните 20 – 22 години. Във връзка с големия туристически наплив започна и бурно строителство, не само на къщи, но и на хотели и апарт комплекси. То се осъществява най-вече в южна посока към планината, ски пистите и ски влековете. За кратко време беше построен почти още един град от типа на Банско в южно направление със съответната инфраструктура.
 

Къщи в Банско привличат и българи, и чужденци

Известен факт е, че туризмът е пряко свързан с развитието на строителството и на имотния пазар. Където туризмът се развива бурно има интензивно строителство и съответно активна търговия с недвижими имоти. Това важи в пълна степен и за най-актуалния български зимен ски център – Банско. Имотите в Банско са най-интересни сред зимните ни курорти. Те обхващат всички типове недвижимост – от незастроени парцели, през къщи, жилищни сгради, апарт комплекси и други. Къщи в Банско са привлекателни за българи, но най-вече за чужденци – рускоговорящи, англичани и представителите на балканските страни. Богатата културна програма на градчето през цялата година, туристическата атрактивност през четирите сезона, уютните механи и ресторанти, облагороденият център, подобрената инфраструктура и жилищна среда и богатата история и култура на Банско привличат като с магнит туристи от цяла Европа, от целия свят. Това от своя страна стимулира бързото развитите на търговията с къщи в Банско и придава на града европейски вид и туристическа привлекателност.
 

Къща в Банско – какъв тип да изберем

В Банско могат да се придобият всякакъв тип имоти. Безспорно най-предпочитани са маломерните апартаменти в новопостроени сгради, най-често от затворен тип. Тези жилища са привлекателни за чужденци с не особено голям бюджет. Цените на този тип недвижимост варират в зависимост от местоположението на имота, благоустроеността му и датата на построяване. Къща в Банско гарантира бърза и сравнително сигурна ликвидност. Тя може относително бързо да бъде продадена или отдадена под наем. Затова в курорта масово се практикува закупуването на имот с цел инвестиция. През последните десетина години този тип придобиване на имот претърпя много промени, но все още си остава актуален, особено през последните две – три години. Това е така основно поради възстановяване на пазара на недвижими имоти в страната и най-вече в курортните центрове, икономическият ръст и минималните рискове от инвестиции в недвижима собственост в курортите. 
 

Къща в Банско – прогнози за развитие

Тук може да се каже с точност, че пазарът на къщи в Банско ще продължи да се развива, както се развива и самият курорт. Търсенето на имоти от всякакъв тип ще бъде стабилно, цените също. С построяването на втори кабинков лифт, градът ще стане още по привлекателен и атрактивен за ски туристите и то не само през зимата. Уникалните природни забележителности на градчето, комбинирани с богата история и култура, все по-подобряваща се инфраструктура и оптимален транспортен достъп ще води до все по-интензивно застрояване и търсене за закупуване и наемане на имоти. Важно е да се отбележи, че е необходимо още по-мащабно развитие на инфраструктурата – ВиК, строителство на нови пътища, облагородяване на пространства, строеж на нови паркове и градинки, както и места за паркиране. По този начин Банско ще реши проблема си по отношение на бурното строителство и липсата на паркоместа, както в градската, така в ски и лифт зоните. Това пък ще доведе до още по-голям интерес от страна на туристите към къща в Банско.
 
Намерете изгодни обяви за къщи  в Банско на: http://www.domaza.bg/къщи_в_банско/
Подобни статии от този сайт