Съвети към купувача при сделките с недвижими имоти в София без посредник

недвижими имоти в софия без посредникНа фона на растящото предлагане за сметка на намаляващото търсене, един купувач е в много по-изгодно положение като участник на имотния пазар и може сам да се справи с избора на недвижими имоти в София без посредник. В тази връзка няколко са и основните съвета към всеки, който желае да инвестира в недвижимо имущество:

  1. Анализирайте. Трябва да направите справка на каква стойност се предлагат имотите, отговарящи на Вашите критерии и в същото време да прецените каква е максималната сума, която може да отделите за желания от Вас имот в София. Ако често следите обявите, ще забележите, че продавачи, чиито имот не се е продал в рамките на няколко месеца, са склонни да коригират цените и да правят отстъпки. 

 

  1. Често пъти купувача от позицията на решаващата страна, гонейки ниска цена на имот в София без посредник, занижава критерия качество. Важно е да се стремите към изгодна за Вас сделка, която да е в оптимално съотношение цена-качество.

 

  1. Задавайте въпроси. За Ваше улеснение може дори да си подготвите списък. Най-често задаваните въпроси касаят квадратурата на обекта и какво се включва в нея, какво е изложението, вида строителство, с или без обзавеждане се продава имота, каква е инфраструктурата на региона. Колкото повече информация натрупате, толкова по-лесно ще вземете решение.

 

  1. Научете се да преговаряте. Повечето сделки с недвижими имоти в София без посредник изискват ясна позиция от Ваша страна в процеса на преговори. Ако умеете добре да отстоявате интересите си, е възможно да получите добро намаление от обявената офертна цена. Имайте в предвид, че повечето продавачи завишават продажната цена именно с цел при договарянето на сума, да направят малък отбив от цената и да Ви държат доволни. Колкото повече недостатъци на продавания имот изтъкнете, толкова ответната страна ще е принудена да се съобрази с Вас и сумата, която сте склонни да заплатите.

 

  1. Направете консултацията със строител и ВиК специалист още по време на огледите, а не след предварителния договор. Те ще Ви дадат реална оценка за качествата на имота по отношение на инсталации, изолация, неравни подове или криви стени, възможност за течове и други. 

 

  1. Ценен съвет към купувачите на нови имоти в София без посредник, е да не бързат да внасят цялата сума, преди обекта да е въведен в експлоатация или да подпишат предварителен договор с неустойки за строителя при просрочване на задълженията.

 

  1. Посредникът може и да е пожелателен, но адвокат и нотариус са задължителни. Нотариалните такси в повечето случаи се заплащат от Вас и Ваше право е да изберете нотариус при финализирането на сделката.
Подобни статии от други сайтове
05/04/2016 Предимства при сделките с недвижими имоти в София без посредник
Сделките с недвижими имоти в София без посредник дават възможност да се съкратят средствата за агенции и брокери. Най-голямото предимство при директната продажба е, че отпада задължението за плащане на комисион, чиято стойност е в диапазона между 2 и 4% от продажната цена, а при наемите половината или цялата сума от...
16/06/2017 Лесно ли се намират недвижими имоти в София без посредник
Има разнообразие в офертите за недвижими имоти в София без посредник Ако разглеждате офертите за недвижими имоти в София без посредник ще забележите, че разнообразие сред тях не липсва. Напротив, има много варианти за покупка на жилище на вторичен пазар, има и площи, подходящи за изграждане на магазин, кафене, офис....
05/04/2016 Какъв е принципа на печалба на сайтовете за недвижими имоти в София без посредник?
Една от най-дискутираните теми в интернет пространството, която вълнува много форумци е какъв е начина за печелене на пари от интернет и какъв е механизма за печалба на сайтовете за колективно пазаруване или за недвижими имоти в София без посредник. Днес е много по-изгодно да си купиш ваучер с намаление от интер...
05/04/2016 Съвременни методи за продажба на недвижими имоти в София без посредник
Предишната практика за продажба на недвижими имоти в София без посредник, включваше поместването на текстови обяви в ежедневници като вестник „Позвънете“. Днес, предлагането на имоти в София без посредник, става чрез публикуване на обява в интернет пространството, където информацията е лесно достъпна. ...
05/04/2016 Пазете се от нелегални агенции! Търсете недвижими имоти в София без посредник
Действието от свое име и за своя сметка при търсенето на недвижими имоти в София без посредник Ви гарантира, че няма да попаднете на измама от страна на фалшиви агенции. Разбира се, избора на подходящия имот в София без посредник и ориентирането в тенденциите на имотния пазар, ще ви коства време и усилия, но ще ви с...
Подобни статии от този сайт