Търсенето на апартаменти в София Овча Купел 2 се увеличава

Апартаменти Овча купел 2Продажби на апартаменти в София Овча Купел 2 – ръст в цените

По-атрактивни са вече офертите за апартаменти в София Овча Купел 2 Районът започва да печели вниманието на купувачите с подобрената инфраструктура,  която, оказва се, до скоро беше основната пречка пред развитието на пазара на имоти тук. Разположението, в южната част на столицата, се отчита като предпочитано за живеене, това е зона, която е харесвана заради близостта до Витоша, по-чистия въздух и по-мекия климат, но отдалечеността и затрудненията по отношение на придвижването до центъра оказваше своето негативно влияние. Но проблемът намери своето решение, което веднага се отрази на цената на имотите и на развитието на пазара като цяло.
 

Привлекателното в офертите за апартаменти в София Овча Купел 2

Комплексът е стар и с отлично изградена инфраструктура. Удобствата за неговите жители далеч не се свеждат само да разнообразната магазинна мрежа. Наличието на училища, центрове за услуги, места за спорт и отдих, множеството кафенета и ресторанти –осигуряват комфорта на жителите. Тук е мястото да се каже, че районът е много оживен, основно от млади хора. В близост се намира Нов Български Университет, което го прави и апетитно място за хора, които искат да инвестират в имот, от който да печелят, отдавайки го под наем.
 

Разнообразие в архитектурния фонд осигурява добър избор на апартамент в София Овча Купел 2

Разбира се, панел и ЕПК в района не липсва, но има и не малко по-нови, тухлени кооперации, строени преди около 20-25 години. Новото строителство е силно застъпено, през последните години обновява района и го прави все по-модерен. Харесвано е, защото е качествено и функционално и обикновено е първи избор на купувачите. Цените на имотите се покачват, което не е неочаквано предвид растящият интерес към тях.
 

Скъпа ли е покупката на апартаменти Овча Купел 2

Все още цените на жилищата тук са под средното за гада ниво, но това съвсем скоро ще се промени. Районът се нарежда на челни позиции по отношение на поскъпването на жилищата от началото на годината до сега. Квадратният метър жилищна площ в момента струва около 900 евро.
 
Разнообразие сред офертите за продажба на апартаменти в София ще намерите на: www.domaza.bg/апартаменти_в_софия_овча_купел_2/
 
 
Подобни статии от този сайт