Азиатските пазари на недвижими имоти привличат все повече купувачи
Глобалният консултант за недвижими имоти JLL съобщава, че няколко града в Азия се оформят като конкурентни пазари на недвижими имоти, тъй като инвеститорите и жителите им все повече отчитат фактори като качество на живот, иновации, управление и устойчивост при решенията си за инвестиции. Последното съвместно проучване на JLL и „The Business of Cities“ сочи, че  икономическите показатели на един град вече не са основната тежест при взимането на тези решения – по-важна се оказва общата конкурентоспособност, измерена в над 500 индекса.

Стюарт Кроу, изпълнителен директор на капиталовите пазари в JLL Asia Pacific, цитиран от World Property Jоurnal казва: „Повече източници на капитал са насочени към икономики в Азия, които имат предимства за качеството на живот, възможности за иновации или институционална сила“. Установени световни градове, предлагащи такива силни страни са Сингапур, Токио, Сеул, Пекин, Шанхай и Хонконг, и те са привлекли инвестиции в размер на общо 65,3 милиарда щатски долара през последните три години, посочват анализаторите в доклада.

Докладът идентифицира Гуанджоу, Шенжен, Тайпе, Нанкин, Мумбай, Куала Лумпур, Банкок и Делхи като групата на „развиващите се световни градове“, към които има интерес, тъй като те продължават да обслужват по-високо ниво на вътрешно търсене и стават все по-опитни шлюзове за международните търговия и капитал. Всъщност, Гуанджоу и Шенжен са събрали общо 1,6 млрд. долара от чуждестранни инвестиции в недвижими имоти от началото на 2019 г. Проучването на JLL определя основните тенденции, които ще имат най-голямо значение за клиентите в бъдеще, тъй като техните търсения са под влияние на различни технологични смущения, изменението на климата и геополитическото напрежение.

Освен всеобщата конкурентоспособност на града, JLL посочва, че онези градове, които успешно се адаптират към новите икономически модели, ще се радват на нови източници на търсене на недвижими имоти и ще привличат по-големи трансгранични инвестиции, както следва:

- Иновационната икономика изисква местата да станат гъвкави, да оптимизират пространството и да разрушат бариерите в сградната употреба. Моделът подновява фокуса върху централните бизнес места като места за сътрудничество, иновации, групиране и комерсиализация.
- Опитът в икономиката усилва очакванията на клиентите за услуги по заявка,  персонализирани преживявания и насърчава комбинирането на дейности в места с висок потенциал.
- Икономиката на споделяне насърчава нарастването на новите модели на живот и работа (включително съвместна работа и съвместен живот), повишава търсенето на лесно конфигурируеми места за наем и увеличава възвръщаемостта от ефективното използване на пространството и активите.
- Кръговата икономика създава императив за сградите да станат по-ефективни и устойчиви в експлоатация и да постигнат по-голяма плътност чрез споделена заетост и по-дълъг живот на активите.

Domaza - Недвижими имоти

По-стари новини
22/10/2019 09:21:57Кои са били най-многобройните чуждестранни туристи във Варна в края на лятото?
Въпреки фалита на туроператора „Томас Кук“, Варна е отчела силен август по отношение на чуждестранните туристически посещения. Справка от Териториалното статистическо бюро показва, че в сравнение със същия период на 2018г. е отчетен ръст в нощувките от 0,5%, а в приходите – 2,1% - реализираните настан...
17/10/2019 09:50:28Китайци изобретиха самопочистващи се дръжки за врати
Дръжките на вратите задържат изключително много микроби, а както е известно, китайците са едни от най-големите маниаци на тема бактерии и стерилност. Ето защо, не е изненада, че именно представителите на тази нация, Сум Минг Вонг и Кин Понг Ли са проектирали дръжка за врата, която използва светлина, за да се стерилизир...
16/10/2019 17:54:05Въздушни стаи за нощувка в Рио де Жанейро!
Планината Sugarloaf е определяна като едно от най-хубавите неща, които можете да видите в Рио де Жанейро, а сега, освен да се любувате на тази забележителност, можете да останете НАД нея и през нощта. Това е възможно, тъй като въжените линии, които поемат посетителите, отправили се към внушителната 396-метрова планина,...
16/10/2019 09:22:58Остават броени дни до Технологичния BOOTCAMP и лабораторията за маркетинг в социалните медии
ТЕХНОЛОГИЧЕН BOOTCAMP И ЛАБОРАТОРИЯ ЗА МАРКЕТИНГ В СОЦИАЛНИТЕ МЕДИИ, 19 октомври, София КАК ДА ВНЕДРИТЕ НОВИТЕ ТЕХНОЛОГИЧНИ ИНСТРУМЕНТИ, ПРИЛОЖЕНИЯ И РЕСУРСИ ДНЕС, ЗА ДА УВЕЛИЧИТЕ И РАЗШИРИТЕ БИЗНЕСА СИ УТРЕ Научете как можете да намерите нови клиенти като използвате социалните медии за няколко минути на ден;...
15/10/2019 18:06:19Великолепни стълбища за уникален дом
Да построите новия си дом или да обновите изцяло старата къща, са еднакво важни начинания, тъй като изискват отговорни решения. Всеки човек се стреми да създаде комфортна и уникална атмосфера в мястото, в което живее, а интериорът е основен източник на позитивна енергия и показател за индивидуален стил. В тази статия щ...